30
mai

Include AS vant internasjonal teknologipris

Skrevet av Sverre Andreas Holbye

SpeechTEK Europe 2011 logoInclude AS gikk helt til topps i internasjonal konkurranse og er blitt tildelt prisen “Multimodal Challenge Experts’ Choice Award” for beste konsept innen bruk av taleteknologi. Prisen ble nylig utdelt under konferansen ”SpeechTEK Europe 2011” i London.

Daglig leder Sverre Andreas Hilditch Holbye i Include AS mottok prisen i London for produktet Textpilot. Juryen var ikke i tvil om hvilket selskap og hvilket produkt som skulle gå helt til topps i konkurransen.

Lederen for Speech TEKs Europa-program samt medlem av juryen – Jim Larson – uttalte følgende om vinneren:

”Vårt panel av eksperter innen brukervennlighet har vurdert hver innlevering på følgende kriterier: orginalitet, brukeropplevelse, nødvendig brukeropplæring og kvalitet. Dommerne stemte enstemmig frem Textpilot fra Include AS som vinner”.

-Vi er svært stolte over å ha vunnet denne prisen. Det gir inspirasjon for videre satsing og utvikling av både Textpilot og andre produkter, sier Sverre Andreas Hilditch Holbye.

Textpilot og Include AS ble påmeldt til konkurransen av en italiensk partner av Include AS.

-Det var ikke vi som meldte oss på i denne konkurransen, men derimot vår italienske partner Loquendo. I januar i år fikk vi vite at vi var kommet til selve finalen. Vi fikk to måneder på oss til å lage en presentasjon av Textpilot, sier daglig leder Hilditch Holbye.

Hilditch Holbye deltok også i et ekspert-panel i den samme konferansen. Include AS og Textpilot har fått et sterkt navn innen dette fagområdet.

Konferansen SpeechTEK ble lansert i 1995. Bak arrangementet står Information Today som også gir ut Speech Technology Magazine.

-For oss gir en slik pris og en slik status nye og store muligheter i det internasjonale markedet. Og ikke minst er det en kraftig inspirasjonspille til å jobbe videre med viktige problemstillinger, sier Hilditch Holbye.

Tidligere er Include AS blitt definert som en Gaselle-bedrift i Dagens Næringslivs årlige kåring. Solide økonomiske resultater er bakgrunnen for Gaselle-utnevnelsen.

Include AS er leverandør av tjenester innen universell utforming og produkter for lese- og skrivestøtte. Hovedproduktet heter Textpilot og har funksjoner som stavekontroll, ordprediksjon, oppslag i ordbøker pluss talestøtte ved innskriving og ved opplesing.

Blant kundene til Include AS finner vi NAV Hjelpemiddelsentral, Norges Blindeforbund samt en rekke av landets skoler og utdanningsinstitusjoner fra grunnskoler til høyere utdanning.

Hilditch Holbye mottok i 2009 Hordaland Fylkeskommunes oppfinnerpris. Han er største aksjonær i kompetansebedriften som har inkludering, universiell utforming, pedagogiske læremidler og kompensatoriske hjelpemidler på dagsorden.

Se også pressemelding fra SpeechTEK Magazine samt presentasjon av Textpilot på Youtube.

Kategori : Nyheter